Adıyaman

14.08.2020

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 12:37
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:29
  • YATSI 20:53

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor



Edirneli ustadan Kurban Bayramı'na özel tava ciğer tarifi

Edirneli ustadan Kurban Bayramı'na özel tava ciğer tarifi

EDIRNE (AA) - Edirne'yi Tanitma ve Tava Cigeri Kalite Kontrol Dernegi Baskani Bahri Dinar, vatandaslarin kurbanlik danalarin cigerinden Edirne usulü tava ciger yapabilecegini belirterek tarifini yapti.

Dinar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde vatandaslarin bayramda da evlerinde kalmayi tercih ettigini söyledi.

Kurbanlarini kestikten sonra vatandaslarin dana cigerinden tava ciger yapabilecegini belirten Dinar, "Tava cigerimizi dananin karacigerinden yapiyoruz, ciger mutlaka ve mutlaka dana karacigeri olmalidir. Cigeri dograma tahtasina yatiriyoruz ve keskin bir biçakla üzerindeki zari aliyoruz ve daha sonra ince ince dogruyoruz. Ne kadar ince dogranirsa o kadar güzel olur. Tabii dogranirken içerisindeki sinirlerini de aliyoruz." diye konustu.

Kevgire konulan tava cigerin bol sudan geçirildigini anlatan Dinar, sunlari kaydetti:

"Cigerimizi 20-25 dakika sudan geçirdikten sonra bekletiyoruz. Sonra bir kez daha bol sudan geçirdikten sonra üzerine çok az tuz atiyoruz ve bir saat beklemeye birakiyoruz. Pisirme kisminda ise dogranmis cigerlerimizi bugday ununa boca ediyoruz.

Iyice karistirdiktan sonra kizgin ayçiçek yagimizla 120 derecede pisiriyoruz. 1 dakikada pisen cigerlerimizi görüyoruz. Dünyanin en güzel kehribar gibi sari, kelebek kadar hafif cigeri masaniza geliyor. Tabii tava cigerin yaninda Karaagaç'ta yetisen en tatli acisini yiyoruz. Ciger ve biber için ne diyor ünlü sair Beyazit Sansi, 'Tavasi var cigeri var, yanindada biberi var abe güzel Edirne'm sende daha neleri var'. Afiyet olsun efendim."


Haber Kaynak : AA